300.000ste Autofiller verkocht

300.000ste Autofiller verkocht

In 2011 verkocht GVG onder haar geregistreerde merk Fillpartner de eerste Autofiller, een innovatieve vulhulp voor de Aspen 5L jerrycan. Er ging een serieus ontwikkel- en onderzoekstraject aan vooraf, onder leiding van de broers Van Gelder, techneuten in hart en nieren. Ook de productie is 100% Hollands, elk onderdeel wordt binnen de landsgrenzen gemaakt en GVG assembleert de vulhulp zelfs in huis met eigen mensen. Ondertussen is de teller de 300.000 gepasseerd en is een volgend Fillpartner product ontwikkeld, met internationaal patent en bekroond met een design award. Tijd voor een terugblik!

Snel en veilig vullen

Tegen 2010 werd de Aspen 5L jerrycan inmiddels zoveel gebruikt, dat er in de markt behoefte was aan een innovatieve vulhulp voor de populaire jerrycan. GVG ontwikkelde de zogenaamde Autofiller onder het eigen merk Fillpartner. Door goed te luisteren naar de eindgebruikers van Aspen alkylaatbenzine, zoals hoveniers en boomverzorgers die meerdere malen per dag hun kettingzagen vullen, ontdekte GVG de dagelijkse ongemakken bij het tanken. Een van de innovaties van de Autofiller, het dampretoursysteem (dat het vrijkomen van benzinedampen voorkomt), is hieraan te danken.

Al snel exporteerde GVG de Fillpartner Autofiller naar het Zweedse Lantmännen Aspen AB en naar collega Aspen-importeurs in andere landen. Er worden dagelijks wereldwijd tienduizenden machines afgevuld met Aspen alkylaatbenzine. Een slimme tankoplossing biedt dus uitkomst voor vele gebruikers. Inmiddels wordt de Fillpartner Autofiller op meer jerrycans gebruikt die dezelfde schroefdraad hebben als de jerrycan van Aspen. Het is een product dat zichzelf verkoopt.


Meer over de Autofiller


Olie en benzine in één
hand meenemen

Het succes van de Autofiller werd opgevolgd door de ontwikkeling van de Combihandle. Een systeem vooral handig voor wie veel werkt met de kettingzaag. GVG slaagde erin een product te bedenken om benzine en kettingzaagolie in één hand mee te nemen waarbij bovendien de benzine niet meer overgetapt hoeft te worden. In plaats daarvan vervang je de lege jerrycan Aspen 2 in een handomdraai voor een volle. De Fillpartner Combihandle heeft een internationaal patent en werd in 2016 ook nog eens bekroond met een Award voor Goed Industrieel Ontwerp.


Meer over de Combihandle