Agealube verlengt EU Ecolabel producten

Agealube verlengt EU Ecolabel producten

Waar veel bedrijven nu pas beginnen met het ontwikkelen van Ecolabel producten, heeft GVG met haar eigen merk Agealube deze producten al vele jaren in het assortiment. En met succes: de kwaliteit is bewezen en daarom mochten wij het EU Ecolabel weer met 5 jaar verlengen op onze Agealube Bio Hydrasin producten. Deze biologisch afbreekbare hydrauliekolie is in maar liefst vier viscositeiten te krijgen en daardoor breed toepasbaar in veel verschillende professionele sectoren.

Het belang van duurzaamheid

Voor Agealube en GVG is het milieu altijd een belangrijke factor geweest. We willen graag duurzame alternatieven vinden zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Het is een uitdaging waar we ons in vastbijten en waar we grote stappen in zetten, elke dag weer. Een duidelijk voorbeeld van deze ambitie zijn de Agealube Ecolabel producten.

Het EU Ecolabel

Het EU Ecolabel is het officiële Europese milieukeurmerk. Het wordt toegekend aan non food producten en diensten die duurzamer zijn geproduceerd. Het keurmerk stelt strenge eisen aan onder andere het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen. Wie zich aan al deze eisen houdt, ontvangt het EU Ecolabel en produceert dus producten die beter zijn voor het milieu zonder in te leveren op kwaliteit.