Aspen treedt toe tot het partnernetwerk van NL Greenlabel

Aspen treedt toe tot het partnernetwerk van NL Greenlabel

Met 200 organisaties werkt NL Greenlabel aan het meetbaar vergroenen en verduurzamen van de leefomgeving in Nederland. Het netwerk staat voor een groene en gezonde leefomgeving waar mens en natuur in balans zijn. GVG maakt met het merk Aspen sinds januari 2020 ook deel uit van dit brede netwerk. Het netwerk is van hoveniers tot adviesbureaus en van producenten tot onderwijs betrokken bij het ontwerp, de inrichting en het beheer van de leefomgeving. Het netwerk kenmerkt zich door korte lijntjes, een integrale en innovatieve aanpak en een gedeelde ambitie. Op 15 januari werd tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg de partnerovereenkomst getekend.


 Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel, is verheugd over dit partnerschap: “Met Aspen hebben we weer een partner aan ons netwerk mogen toevoegen die actief werkt aan een duurzame toekomst. Er zijn positieve ontwikkelingen op het gebied van accugereedschap binnen de groene sector. Veel hoveniers en groenvoorzieners werken echter nog met machines op basis van tweetaktmotoren. Ook deze gereedschappen dienen zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat ze onlangs een dieselbrandstof uit herwinbare grondstoffen op de markt hebben gezet, tekent hun innovatiekracht en vooruitstrevende houding.” 

Naar de website van NL Greenlabel


Over Aspen

Het Zweedse merk Aspen introduceerde alkylaatbenzine meer dan dertig jaar geleden. Van begin af aan voelen ze zich geroepen om de schoonst mogelijke brandstoffen voor mens, machine en milieu te leveren. En als marktleider neemt Aspen graag het initiatief om de duurzaamheid van de alkylaatbenzinesector te vergroten. Daarom investeert het bedrijf in nieuwe technologieën die het mogelijk maken om duurzame brandstoffen voor machines te produceren. Het gaat hierbij om synthetisch geproduceerde brandstoffen op basis van herwinbare grondstoffen. Binnen niet al te lange tijd zal naast de diesel ook de alkylaatbenzine fossielvrij zijn.

Naar de website van Aspen