Broers Boom carven samen door met Makita en Aspen

Broers Boom carven samen door met Makita en Aspen

Onder de naam Carving Team Makita starten Sander en Rik Boom het nieuwe jaar op de Groene Sector Vakbeurs Hardenberg. Samen met hun hoofdsponsors Makita en Aspen timmeren ze serieus aan de weg. Hun ambitie: carvers samenbrengen en carving beter zichtbaar maken voor het grote publiek.

De houten wereld van carvers

Op de homepage van de nieuwe website van Carving Team Makita staat ‘Welkom in onze houten wereld’. Hiermee slaan ze de spijker op de kop. Het is precies datgene wat carvers en carving-bewonderaars fascineert, het werken met en omringd zijn door hout. Houten stammen die met de kettingzaag na bijzonder veel oefening en toewijding tot ware kunstwerken transformeren.

Het zit in het bloed

De broers Boom zijn bijzonder bekwaam in carving. Ze hebben beiden al vele nationale en internationale prijzen gewonnen. Sander is sinds 2007 besmet met het ‘carving-virus’. Het begon allemaal op de jaarmarkt in Vaassen. Eerst jaarlijks een uiltje, daarna maandelijks en zelfs wekelijks. De opdrachten en beelden werden steeds groter en mooier. Daarom hakte Sander ongeveer vijf jaar geleden de knoop door en werd hij fulltime carver. Rik raakte geïnspireerd door zijn broer en al snel pakte ook hij de kettingzaag op. Net zoals Sander bleek ook hij een bijzonder talent te hebben voor het maken van houtsculpturen. Zelf zeggen ze ‘het zal wel in ons bloed zitten, de liefde voor hout’. Helemaal vreemd is het niet, gezien hun achtergrond als timmerman en orgelmaker.

Online platform voor iedereen die iets met carving heeft

Carving Team Makita heeft een nieuwe website die niet alleen het team promoot, maar vooral ook een online platform moet zijn voor geïnteresseerden in carving. Overzichtelijk zijn er alle belangrijke events te vinden waar je Carving Team Makita maar ook andere carvers aan het werk kunt zien of waar en wanneer je sculpturen kunt bewonderen. Natuurlijk zijn er bij de broers Boom ook workshops en cursussen te boeken voor de liefhebber. Deze geven ze vanuit hun atelier in het Gelderse Wenum Wiesel. 

De hoofdsponsors: Makita en Aspen

Al van begin af aan zijn ze erbij. Aspen sponsort het team al jarenlang met brandstoffen en kettingzaagolie, Makita met kettingzagen (voorheen onder het merk Dolmar). Afgelopen tijd hebben de hoofdsponsors flink geïnvesteerd in de promotie van het carving team. Want beide merken zien toekomst in de broers die heel Nederland afgaan en vaak te zien zijn bij grote evenementen waar veel mensen op af komen.

Meer informatie:
www.carvingteammakita.nl
www.makita.nl
www.aspen-benelux.nl