Fillpartner Combihandle ontvangt Special Award Ergonomie

Fillpartner Combihandle ontvangt Special Award Ergonomie

Onlangs is de Fillpartner Combihandle erkend als Goed Industrieel Ontwerp en tentoongesteld in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week die de laatste week van oktober plaatsvond. Naast de erkenning Goed Industrieel Ontwerp ontving de Fillpartner Combihandle ook nog eens de ‘Special Award of Excellence’ voor Ergonomie.

GVG Oliehandel ontwikkelde de Fillpartner Combihandle in samenwerking met het ontwerpbureau Steketee Design. Uitgangspunt was een praktisch tanksysteem ontwerpen voor gebruikers van motorkettingzagen, bosmaaiers en heggenscharen. De Fillpartner Combihandle is jerrycan, gereedschapskist en oliekan in één. De ingenieuze Autofiller vuldop met dampretoursysteem stopt automatisch met tanken als de benzinetank vol is. Dankzij het internationaal gepatenteerde systeem kan de benzinejerrycan verwisseld worden zonder de Autofiller op de grond te leggen. Om te voorkomen dat deze kwijtraakt of vuil wordt, blijft deze aan de beugel bevestigd. De opbergruimte voor het gereedschap biedt plaats aan vijlen, bougiesleutel en ander handgereedschap dat de bosarbeider of hovenier nodig heeft. Ook het bijvullen van olie in de zaag is eenvoudig, de oliefles voor de zaagolie is er namelijk apart af te schuiven.

De jury, onder leiding van professor Wim Poelman, waardeert deze totaaloplossing, waarin gebruiksgemak, veiligheid en vermindering van milieuvervuiling samen komen in een consistent ontwerp. Zij kent de Special Award Ergonomie toe aan de ontwerpers van dit eenvoudige en goed doordachte systeem.


Alle producten erkend als Goed Industrieel Ontwerp werden gedurende de Dutch Design Week in Eindhoven tentoongesteld. De vijf Special Awards for Excellence, waaronder dus de Fillpartner Combihandle, zullen worden uitgezonden naar de Biennale Internationale Design, die in maart 2017 wordt gehouden in de Franse plaats Saint-Etienne.


De Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp worden sinds 2003 georganiseerd door Designlink. Het platform voor hoogwaardige initiatieven die tot doel hebben de designketen te professionaliseren.

www.fillpartner.com

www.steketeedesign.nl

www.designlink.nl