GVG 2020 jubileumjaar

GVG 2020 jubileumjaar

Dit jaar bestaat GVG 20 en Aspen Benelux 30 jaar! Normaal gezien reden voor een groot feest, maar door de situatie rondom het coronavirus lijkt het ons beter om er wat subtieler bij stil te staan. Graag gaan we met u even terug in de tijd, maar kijken we vooral ook vooruit. Hoe ziet GVG haar toekomst? En de samenwerking met haar relaties? Wat staat ons te wachten op het gebied van de verduurzaming van de brandstoffenmarkt? We gaan er deze tweede helft van het jaar op in. Maandelijks brengen we een artikel uit waarin we u erover vertellen. Graag beginnen we met een terugblik…

De ondernemende generaties Van Gelder in een notendop

De Gebroeders Van Gelder (Peter, Ernst en Frans) erfden het ondernemerschap van hun voorgaande vier generaties. Het begon al in 1870 met een scheepswerf aan de Waal in Deest, het dorpje waar Piet van Gelder in 1933 ook de eerste liter olie verkoopt. Piet bouwt een goede naam en een trouwe klantenkring op, een bedrijf met potentie. Zijn zonen Peter en Heinz van Gelder zetten de onderneming in 1968 voort aan het kanaal in Nijmegen. Het bedrijf groeit uit tot een succesvolle onderneming onder de naam Van Gelder Aardolie BV, dat samen met haar zusterondernemingen ongeveer 150 werknemers in dienst heeft.

Het begin van Aspen alkylaatbenzine

Aspen wordt één van de pionierstakken van Van Gelder Aardolie BV, het Zweedse merk was in de beginjaren negentig haar tijd nog ver vooruit. Als Peter senior in 1999 zijn bedrijven verkoopt, starten zijn zoons Peter, Ernst en Frans in 2000 hun eigen zaak: GVG Oliehandel BV. Een dapper begin, want grote oliemaatschappijen domineren de markt in conventionele brandstoffen. Dus voelen de broers zich uitgedaagd hun technische kennis en jarenlange ervaring in de oliewereld in te zetten om nichemarkten te bedienen. Ze kiezen voor een pand in Heumen, van waaruit ze vol overtuiging de hele Benelux rondrijden om de markt te informeren over Aspen alkylaatbenzine.

Volgende maand vertellen we over de beginjaren van GVG en de weg die we aflegden om Aspen aan de man te brengen.


Bekijk hier de geschiedenis