Nieuw: drie soorten schone en fossielvrije dieselbrandstoffen

Nieuw: drie soorten schone en fossielvrije dieselbrandstoffen

Een stuk schoner werken met dieselmachines kan vanaf nu met onze nieuwe dieselbrandstoffen. Het gebruik van deze lang houdbare dieselbrandstoffen is beter voor mens en milieu omdat het lokale emissies reduceert, daarnaast zorgt het voor onder andere minder roetafzetting in de machine. De brandstoffen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en dus volledig of deels fossielvrij te noemen, afhankelijk van welk soort je kiest.

Als Benelux-marktleider van alkylaatbenzine voelen wij ons in de eerste plaats verantwoordelijk om ook gebruikers van dieselmachines een schonere brandstof te bieden. Een dieselbrandstof die de lokale emissies reduceert omdat deze minder schadelijke stoffen bevat zoals aromaten, olefinen en zwavel. Afhankelijk van het type motor en de belasting kan meer dan een derde van deze schadelijke uitstoot gereduceerd worden ten opzichte van het gebruik van gewone pompdiesel. Dat is niet alleen een stuk beter voor de gezondheid van de gebruiker, maar ook voor de gezondheid van de mensen in de omgeving en het milieu. Zeker in grote steden waar de druk om lokale emissies te reduceren hoog is, kan het gebruik van deze nieuwe dieselbrandstoffen een belangrijke bijdrage leveren.

Beter voor de gezondheid

De verbetering in het belang van de gezondheid van de gebruiker van de dieselmachine mag zeker niet onderschat worden. Gewone diesel bevat namelijk een behoorlijk aandeel stoffen met carcinogene eigenschappen, die bij verbranding in kleinere dieselmachines in een aanzienlijk grotere hoeveelheid uitgestoten worden dan bij dieselmotoren die bijvoorbeeld aan de Euro-6-norm voldoen. Daarom is het zo belangrijk een schonere dieselbrandstof te gebruiken in kleinere machines; wat er niet in gaat komt er ook niet uit.

Beter voor de machine

Ook de machine zelf heeft baat bij het gebruik van een schonere dieselbrandstof. Door de zuivere verbranding blijven kleppen, injectoren en zuigers schoon. Dit komt niet alleen de prestaties van de motor ten goede maar het zorgt ook voor minder onderhoud, storingen en slijtage, wat de levensduur van de motor verlengt. Bovendien zijn de dieselbrandstoffen jarenlang houdbaar. Dat maakt de startbetrouwbaarheid een stuk groter bij machines die alleen periodiek gebruikt worden.

Gemaakt van hernieuwbare grondstoffen

Naast al deze voordelen zijn de dieselbrandstoffen ook nog eens volledig of deels fossielvrij te noemen omdat ze gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. In plaats van de olie uit onze aarde zijn hernieuwbare grondstoffen uit bijvoorbeeld de land- en bosbouwsector gebruikt om de dieselbrandstof te produceren. Niet te verwarren met de zogenaamde biodiesel, welke gemaakt wordt door het verwerken van plantaardige olie in een organisch proces. Want de dieselbrandstoffen die GVG aanbiedt, zijn namelijk volledig synthetisch geproduceerd, wat ook de hoge kwaliteit en lange houdbaarheid van de brandstoffen verklaart.

Agealube Eco Diesel

In het kader van onze ambitie om iedereen een schone en duurzame dieselbrandstof te kunnen bieden, hebben wij voor ons merk Agealube twee soorten dieselbrandstof ontwikkeld. Beide producten bieden dezelfde schone voordelen voor mens, machine en milieu. Het verschil tussen de twee zit hem in het aandeel hernieuwbare grondstoffen, de CO2-reductie en de prijs. Agealube Eco Diesel Green is helemaal fossielvrij omdat het volledig gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen, waardoor een CO2-reductie bereikt wordt van maar liefst 80% of meer ten opzichte van het gebruik van gewone diesel. Wil je een toegankelijker product qua prijs dan kies je de variant genaamd Agealube Eco Diesel Pure, welke een minimale CO2-reductie van 16% bewerkstelligt. Agealube Eco Diesels zijn verkrijgbaar in verpakkingen vanaf 10 liter tot aan 1000-liter-tanks.

Agealube Eco Diesel is verkrijgbaar in verpakkingen van 10, 20, 200 en 1000 liter

Aspen D

Als Benelux-importeur van het merk Aspen, bieden wij ook de nieuwste innovatie van de Zweedse fabrikant aan: Aspen D. Een schone dieselbrandstof met alle eerdergenoemde voordelen, speciaal ontwikkeld voor de gebruiker van de kleine dieselmachine. Met haar unieke formule speelt Lantmännen Aspen AB in op de wensen van deze gebruiker. De dieselbrandstof is geoptimaliseerd voor het gebruik in kleine dieselmachines en te koop in makkelijk te hanteren 5-liter- en 25-literjerrycans, welke door haar grote netwerk aan verkooppunten goed verkrijgbaar zullen zijn. Ook Aspen D is grotendeels gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en voor 90% fossielvrij te noemen, wat resulteert in een reductie van broeikasgassen van 50 tot 80%.

Aspen D is verkrijgbaar in verpakkingen van 5 en 25 liter

Agealube Eco Diesel in 1000-litertanks op locatie geleverd

Voor gebruikers die grotere volumes dieselbrandstof tanken, bieden wij Agealube Eco Diesel aan in 1000-litertanks, zogenaamde IBC’s (Intermediate Bulk Container). Deze worden op locatie geleverd en voorzien van een pompsysteem naar keuze. Door middel van een uitwisselsysteem kom je nooit zonder te zitten en is het tanken van machines op locatie eenvoudig, veilig en uiteraard volgens alle wet- en regelgeving. De kwaliteit van de dieselbrandstof is gewaarborgd omdat er altijd een nieuwe IBC met brandstof geleverd wordt; dit in tegenstelling tot het steeds opnieuw vullen van een tank wat het risico op vervuiling en dus bacteriegroei vergroot.

Door de veranderingen in de brandstoffenmarkt van de laatste jaren is het voor de conventionele oliehandelaren vaak geen haalbare kaart meer om tanks op locatie te vullen met dergelijke volumes. Veel gebruikers van dieselmachines vallen hierdoor tussen wal en schip. De volumes zijn te klein om op locatie beleverd te worden, maar eigenlijk te groot om handig en efficiënt vanaf de pomp te halen. Dit resulteert vaak in veel heen en weer rijden en gezeul met jerrycans. GVG is zich hiervan bewust en als ervaren speler in nichemarkten spelen we hierop in met een laagdrempelig IBC-concept.

Meer over Agealube Eco Diesel
Meer over Aspen D