Tanken in de toekomst

Tanken in de toekomst

Een volledig autonoom tanksysteem, geschikt voor herwinbare diesel en op termijn misschien zelfs wel voor waterstof. GVG Oliehandel BV presenteert op De Groene Sector Vakbeurs 2019 haar visie over hoe we in de toekomst onze machines tanken.

De huidige focus op elektrificatie van tuin- en parkmachines doet al snel vergeten dat er straks een aanzienlijk deel van de machines brandstof aangedreven blijft. Denk aan machines die zware prestaties moeten leveren. Onder het merk Agealube visualiseert GVG haar toekomstideeën om het tanken zo duurzaam en gemakkelijk mogelijk te maken.

Een voorspellende blik

GVG speculeert over een toekomstig, volledig autonoom tanksysteem. Op de beursstand in Hardenberg laat de brandstofspecialist een visualisatie zien van een tanksysteem voorzien van accupakket, gevoed door geïntegreerde zonnepanelen. Omdat er geen stroomaansluiting nodig is, kun je de tankset dus letterlijk in the middle of nowhere plaatsen. De bevoorrading is geautomatiseerd via een sensor die in digitale verbinding staat met GVG en gebruiker. Er gaat een bericht naar beiden zodra de minimale brandstofvoorraad bereikt is.

Vervolgens levert GVG automatisch nieuwe, 100% herwinbare diesel, of misschien zelfs waterstof, waarvan de gebruiker een bevestiging ontvangt op zijn smartphone via een support app. In de toekomst grijp je dus nooit meer mis.

Maar dat is nog niet alles. Het futuristische tanksysteem is voorzien van een led-scherm waarop je allerlei informatie afleest zoals het gemiddelde verbruik per dag en per gebruiker, of wanneer de volgende levering brandstof te verwachten is. Ook aan een antidiefstalsysteem is gedacht. Je krijgt alleen toegang tot het tanksysteem met een gepersonaliseerde, digitale sleutel en via een gps-tracker is de unit altijd traceerbaar.

Vandaag al herwinbare diesel op locatie tanken

GVG’s concept ‘Tanken in de Toekomst’ is weliswaar niet meer dan een voorspellende blik, hoewel een aantal van eerdergenoemde features al in de nabije toekomst uitvoerbaar is. En voor wie vandaag al zo duurzaam en gemakkelijk mogelijk zijn dieselmachines wil tanken, is er de Agealube Eco Diesel Tankset. Een uitwisselsyteem van 200-litervaten met pompset en lekbak, waarmee je herwinbare, schone diesel op locatie tankt. De Agealube Eco Diesel Tankset is direct te bestellen bij GVG Oliehandel BV.