GVG investeert met Ecomaxx in de technici van de toekomst

GVG investeert met Ecomaxx in de technici van de toekomst

Kinderen al jong laten kiezen voor techniek.


In Nederland is er een grote behoefte aan goed opgeleide vaklieden en hoger opgeleide technici. Deze mensen zijn nodig om maatschappelijke problemen op te lossen en om te zorgen voor innovatieve producten en processen. Om kinderen al op jonge leeftijd te enthousiasmeren voor bètavakken en praktische technologie is de Ecomaxx EduKart Challenge ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Techport Campus, Jet-Net Junior, Kartcentrum Lelystad, stichting Atlant en Pabo InHolland Haarlem. GVG Oliehandel ondersteunt het programma met haar merk Ecomaxx: ultraschone, hoogwaardige brandstoffen voor onder andere karts. Ook staalbedrijf Tata Steel en de Koninklijke Metaalunie staan achter het initiatief.

 

Ecomaxx EduKart Challenge

De Ecomaxx EduKart Challenge is een educatief onderwijsprogramma, bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 8. Het is veel meer dan zo hard mogelijk rijden op de kartbaan. Het is namelijk een onderwijsprogramma dat kinderen de kans biedt om hun technologische en wetenschappelijke talenten te ontwikkelen. Leren samenwerken en ondernemen staan centraal. Naast vier keer per schooljaar karten op het circuit van Kartcentrum Lelystad, bevat het programma vooral veel lessen in de eigen klas over onder andere elektriciteit en magnetisme, beweging, energie en machines, lucht- & ruimtevaart en robotica.

Ecomaxx_MX_Race_4


Ecomaxx-brandstof

GVG Oliehandel ondersteunt niet alleen de Ecomaxx EduKart Challenge, maar laat ook alle karts in het programma rijden op ultraschone en duurzame Ecomaxx-benzine. De brandstof is 90% schoner dan gewone benzine aangezien het vrijwel geen schadelijke stoffen bevat, zoals benzeen en tolueen. Tevens is de brandstof vrij van ethanol. Het rijden op de schone brandstof van Ecomaxx is veel beter voor de kart, maar ook voor de mens en het milieu.

 

Feestelijke lancering

Maandag 4 september jl. vond de feestelijke lancering van de Ecomaxx EduKart Challenge plaats op basisschool De Zefier in IJmuiden. Alida Oppers - Directeur-Generaal van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - en coureur Jan Lammers onthulden de juniorkart als symbolische aftrap van het onderwijsprogramma.  De aanwezige kinderen waren zeer positief over zowel de Ecomaxx EduKart Challenge als de schone Ecomaxx-brandstof. De juniorkart als centraal thema lijkt een schot in de roos, karten bleek namelijk ontzettend ‘hot’ onder de jeugd. Met twee proefjes werd aangetoond dat Ecomaxx-brandstof veel schoner is dan Euro 95. De kinderen vonden het interessant en reageerden zeer enthousiast.