Het verhaal achter familiebedrijf Van Gelder

GVG Oliehandel is het bedrijf van de derde generatie van de Van Gelderfamilie in de olie. Wij hebben veel van onze identiteit te danken aan onze voorvaderen. Het ‘learning-by-doing’ is met de paplepel ingegoten en de onvoorwaardelijke liefde voor olie en techniek zit duidelijk in de genen.

De eerste liter olie

1933

De eerste liter olie

De eerste liter olie wordt door Piet van Gelder verkocht in Deest onder de naam Olie-import GEDO. Na de Tweede Wereldoorlog verkoopt hij de onderneming en maakt hij een nieuwe start in Beek: Van Gelder Olie-import. Het bleek de basis voor een solide onderneming met een trouwe klandizie.

Aankoop brandstofdepot en tankstations

1968

Aankoop brandstofdepot en tankstations

Als Piet van Gelder wegens gezondheidsklachten een stap terug moet doen, zetten zijn zoons het bedrijf voort onder Van Gelder Aardolieproducten NV. Ze bouwen een brandstofdepot aan het kanaal in Nijmegen zodat schepen af raffinaderij met hun lading ontvangen kunnen worden. Het bedrijf krijgt oliehandelaren tot klant en er worden tankstations en een gasdepot in Tiel aangekocht. Op het gebied van afvalolie-inzameling en tankreiniging innoveert Van Gelder met veel succes.

Eerste diesel en benzine die beter voor mens en milieu is

1990

Eerste diesel en benzine die beter voor mens en milieu is

Met de import en verkoop van schone brandstoffen is Van Gelder zijn tijd ver vooruit. Een tijdlang zijn zij de enige leverancier in Nederland die zwavelvrije diesel en benzeenarme benzine levert. Onder andere McDonald’s en busbedrijven zijn de eerste die met deze diesel de schadelijke uitstoot van hun wagens terugbrengen. In 2010 volgt er in verschillende sectoren een verplichting voor het gebruik van benzeenarme benzine in machines.

De drie zonen gaan verder

2000

De drie zonen gaan verder

De Van Gelderbedrijven worden verkocht en de volgende generatie start haar eigen onderneming: GVG Oliehandel BV. Grote oliemaatschappijen domineren de markt in conventionele brandstoffen en de nieuwe generatie ziet zich uitgedaagd hun technische kennis en jarenlange relaties in de oliewereld in te zetten om nichemarkten te bedienen. Ze specialiseren zich in smeerolieproducten (Agialube) en alkylaatbenzine (Aspen).

Snelle groei, meer ruimte nodig

2003

Snelle groei, meer ruimte nodig

De verkoop van alkylaatbenzine stijgt snel en het assortiment smeermiddelen wordt steeds groter waardoor de startlocatie in Weurt niet meer voldoet. GVG gaat vanuit een groter pand in Heumen verder. Er wordt flink aan de weg getimmerd met Aspen en er wordt een aantal nieuwe producten geïntroduceerd die nu nog steeds tot de meest verkochte behoren: Aspen biologische kettingzaagolie, Agialube Bio Cleaner en Bio Heggenschaarspray.

Realisatie van de beoogde logistieke efficiëntie

2008

Realisatie van de beoogde logistieke efficiëntie

De snelle groei houdt aan en GVG kan niet meer vooruit in Heumen. Weer terug in Nijmegen krijgt GVG een vergunning voor het bouwen van een brandwerende PGS-loods. Door de logistieke efficiëntie kunnen er snel en eenvoudig meer soorten producten naar de klanten gestuurd worden. Vanaf dat moment levert GVG onder de eigen merken Fillpartner en Firelux ook vulhulpen en schone kachelbrandstoffen. Met de ontwikkeling van de Fillpartner Autofiller haalt GVG haar eerste patent binnen. Er is steeds meer werk en dus worden er meer mensen aangenomen om het GVG-apparaat gesmeerd te laten lopen.

De GVG-weg wordt steeds duidelijker

2011

De GVG-weg wordt steeds duidelijker

De focus op productontwikkeling en marketing wordt steeds groter. Er worden nauwe samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen op deze vakgebieden. Deze professionalisering wordt al snel gezien door anderen, zoals de producent van Aspen: Lantmännen Aspen Petroleum AB. GVG groeit uit tot een serieuze partner op het gebied van ontwikkeling en het vermarkten van brandstoffen, smeermiddelen en reinigers in nichemarkten.

Uitbreiding GVG: specialist in reinigingsmiddelen

2014

Uitbreiding GVG: specialist in reinigingsmiddelen

GVG neem het bedrijf C-inco over. De kennismaking met reinigingsmiddelenspecialist C-inco komt voort uit het feit dat GVG al reinigers in haar assortiment voerde. De twee bedrijven ontmoetten elkaar in de branche en het bleek dat het beide bedrijven veel voordelen zou bieden wanneer C-inco onder de vleugels van GVG zou verdergaan.