Lamberigts en Den Hartog winnen 69ste Tulpenrallye op Ecomaxx

Lamberigts en Den Hartog winnen 69ste Tulpenrallye op Ecomaxx

Voor het eerst werd er tijdens het oudste rallyevenement van Nederland gereden op een grotendeels CO2-neutrale brandstof. Sponsors Ecomaxx en Coryton zijn trots dat het winnende equipe op hun brandstof reed.

De Tulpenrallye die afgelopen zaterdag finishte in Valkenburg is gewonnen door Harm Lamberigts en Bart den Hartog. Met 1.214 strafpunten wisten zij iedereen achter zich te laten.De brandstof heeft zich bewezen
Tijdens de rally reden uiteindelijk twintig klassieke auto’s de laatste 300 km op Ecomaxx Classic Car Fuel. Voor dit evenement speciaal geproduceerd uit duurzame bronnen in samenwerking met het Engelse SUSTAIN by Coryton.

Volgens de winnaars heeft de brandstof goed gepresteerd. De Ford Escort Mexico uit 1971 van Harm en Bart heeft een getunede 1600 motor met extra vermogen. Juist bij dit soort rally’s is het belangrijk dat zo’n opgevoerde motor er perfect op loopt. Harm Lamberigts zegt er het volgende over:

“In het begin twijfelden we of we wel op zo’n speciale brandstof moesten rijden. Het is toch iets nieuws dat je niet kent. Maar deze renewable brandstof heeft zijn werk echt gedaan. We hebben er super op gereden.”

 

Deze ervaring is voor Ecomaxx belangrijk. Het laat zien dat elke klassieker moeiteloos kan overschakelen naar de 80% CO2-neutrale versie van Classic Car Fuel.

Naast de getunede Ford van de winnaars waren er ook verschillende andere snelle auto’s met de speciale brandstof afgetankt. Diverse modellen van Porsche en auto’s zoals Alfa Romeo, BMW, Datsun 240Z, Triumph en Austin Healey 3000 reden er perfect op.

Schoner rijden en beter presteren

Dat klassieke auto’s niet verbannen hoeven worden vanwege de verbrandingsmotoren is nu wel duidelijk. Met de nieuwste technieken is het Ecomaxx en Coryton gelukt een 80% CO2-neutrale benzine te produceren, die zelfs beter presteert dan fossiele brandstoffen. Hiermee komt de duurzaamheid van een klassieke auto een stuk hoger op de ladder.

Wanneer is CO2-neutrale brandstof voor iedereen beschikbaar?
De ontwikkeling van hernieuwbare brandstoffen gaat snel volgens Peter van Gelder, de man achter Ecomaxx:

“Hernieuwbare diesel is er al een tijdje. Voor benzine is het totale proces wat ingewikkelder, waardoor kostbaarder. Maar het zal geen jaren meer duren voordat we een dergelijke brandstof op de markt brengen.”
Meer weten over Ecomaxx Classic Car Fuel? Lees over de voordelen.

Voor meer informatie over de andere winnaars van de Tulpenrallye 2023, kijk op tulpenrallye.nl 

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!