Lantmännen Aspen neemt het Britse Coryton over

Lantmännen Aspen neemt het Britse Coryton over

Februari 2022

De overname van de leverancier van custommade en speciale brandstoffen Coryton, betekent een internationale uitbreiding voor Lantmännen Aspen. Met een sterke basis in het Verenigd Koninkrijk en activiteiten op zowel het Europese als het Amerikaanse continent, creëert de overname mogelijkheden en synergieën binnen het groeiende segment van duurzame brandstoffen. 

Lantmännen Aspen neemt Coryton, een toonaangevende leverancier van op bestelling vervaardigde brandstoffen, over als een stap in haar groeistrategie. Hoewel met de overname is gericht op het creëren van synergieën voor beide ondernemingen, zullen Lantmännen Aspen en Coryton als afzonderlijke entiteiten blijven opereren en hun klanten dezelfde hoogwaardige producten en superieure dienstverlening bieden als altijd. 

'De focus van Coryton op duurzame brandstoffen, haar uitgebreide technische competenties, innovatieve aanpak van R&D en bewezen staat van dienst op het gebied van bedrijfsontwikkeling maken het zowel een waardevolle aanvulling als een voorrecht om Coryton binnen de Lantmännen Groep te verwelkomen,' aldus Claes Alin, Managing Director, Lantmännen Aspen. 

'De overname van Coryton bevestigt de positie van Lantmännen Aspen als een van de leidende bedrijven op de Europese markt voor gespecialiseerde brandstoffen, terwijl ook de vooruitzichten voor verdere internationale expansie worden versterkt,' legt Magnus Kagevik, COO en Head of Energy Sector bij Lantmännen uit. 

'Het delen van knowhow en best practices met een bedrijf als Lantmännen Aspen zou voor elk bedrijf een aanwinst zijn. Er is een duidelijke reden om onze krachten te bundelen: we hebben gemeenschappelijke doelen voor de ontwikkeling van nieuwe markten en producten, met een specifieke nadruk op duurzaamheid. We zijn er trots op ons bij de Lantmännen Groep aan te sluiten en kijken uit naar de ontwikkeling van een bloeiend partnerschap,' aldus Andrew Willson, CEO van Coryton. 

Coryton produceert op bestelling vervaardigde en duurzame brandstoffen voor een breed scala van toepassingen in de motorsport, auto-industrie, luchtvaart, scheepvaart en sector van niet voor de weg bestemde mobiele machines. 

Lantmännen Aspen maakt deel uit van de Energy Sector binnen de Lantmännen Groep en is Europa's grootste leverancier van alkylaatbenzine.

Meer lezen over de verschillende bedrijven?
https://www.lantmannen.com/
https://www.aspenfuels.com/
https://coryton.com/