Verandering in directie GVG per 1 juni

Verandering in directie GVG per 1 juni

GVG Oliehandel BV maakt belangrijke stappen. Peter van Gelder, een van de drie broers die GVG besturen, heeft zijn directietaken neergelegd. Een verandering die nieuwe mogelijkheden biedt.


Nieuwe kansen die de onderneming verder brengt
In de nabije toekomst zal Peter zich onder andere gaan bezighouden met innovaties in de energietransitie. Ook blijft hij samenwerken met zijn broers in diverse projecten verwant aan GVG Oliehandel BV; om in te spelen op nieuwe kansen en de onderneming op deze manier verder te brengen.

Deze verandering is een ambitie die alle drie de broers al langere tijd nastreven. Met de groei van het bedrijf op alle vlakken en de vele kansen die zij zien op bijvoorbeeld exportgebied, is het tijd om meer ruimte te maken voor een strategische focus.
Aldus Peter van Gelder:

“Vanaf 2000 toen we GVG met zijn drieën opstartten, is het een weg geweest van opbouwen, pionieren en vooral ook meewerken op de werkvloer. Daar is de laatste jaren verandering in gekomen; we zijn een volwassen organisatie geworden en dat vraagt om een andere aanpak. We hebben daarom samen besloten dat mijn broers Ernst en Frans aan het roer blijven staan om deze nieuwe weg te gaan leiden, terwijl ik mij onder andere zal gaan concentreren op een stuk business development voor GVG. Je moet namelijk doen waar je goed in bent, zodat je de meeste meerwaarde levert.”

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft Peter per 1 juni 2023 zijn directietaken neergelegd. Maar hij zal nog wel een tijd op de werkvloer van GVG aanwezig zijn. Want voor zijn operationele taken binnen het bedrijf houdt GVG een overdrachtsperiode aan van ongeveer een jaar.
Tweekoppige directie
Ernst en Frans van Gelder blijven samen directie van GVG, ondersteund door het managementteam dat de komende tijd versterkt wordt. Peter blijft aandeelhouder van GVG Oliehandel BV en zal vanzelfsprekend doorgaan met het behartigen van de belangen van het bedrijf.

Voor de relaties van GVG zal er niets veranderen, maar de organisatie vindt het belangrijk om hen op de hoogte te houden van deze ontwikkelingen. Het team van GVG kijkt uit naar de nieuwe vorm van samenwerking en de veelbelovende mogelijkheden die deze stap met zich meebrengt.

De directie en medewerkers beantwoorden graag vragen over deze verandering en geven met plezier meer uitleg aan diegenen die benieuwd zijn naar de nieuwe plannen.

 

 

Neem contact op met GVG